Video: Izraelska avijacija uništava zgradu Al Jazeere u Gazi

108

Cionističko bombardiranje pojasa Gaze nastavilo se peti dan zaredom, izraelskim zračnim napadima kojima je pogođen izbjeglički kamp u kojem je ubijeno najmanje 10 Palestinaca, uključujući osmero djece.

U subotu, u ranim jutarnjim satima, spasitelji su još uvijek pokušavali izvući tijela ispod ruševina jer se vjeruje da je više ljudi mrtvo.

Hamas, skupina koja kontrolira opkoljenu enklavu, odgovorila je na najnoviji napad ispaljivanjem rakete prema južnim izraelskim gradovima Askhelon i Ashdod. Nema izvještaja o žrtvama.

Najmanje 145 Palestinaca, uključujući 41 dijete, ubijeno je u pojasu Gaze od ponedjeljka. Nekih 1.100 drugih je ranjeno.

Na okupiranoj Zapadnoj obali izraelske su snage ubile najmanje 13 Palestinaca koji su protestvovali protiv nastavljene izraelske okupacije i trajnog bombardiranja Gaze.

Sukobi izraelske policije i palestinskih demonstranata nastavili su se i u noći u okupiranom istočnom Jerusalemu.

Izraelski avioni u subotu su projektilima srušili zgradu od 13 spratova u kojoj su se nalazili i uredi televizijske kuće Al Jazeera, čije je sjedište u Kataru i američke novinske agencije Associated Press, nakon što su prethodno upozorili Al Jazeeru da će ih bombardovati.

Ova katarska medijska kuća redovno izvještava o izraelskim masakrima i zločinima nad Palestincima.

Agencije