12.7 C
Sarajevo
Petak, 30 Septembra, 2022

Uvredljivi grafit prema Bošnjacima osvanuo na zidu džamijskog harema kod Žepča

Povodom uvredljivog grafita koji je na zidu džamijskog harema, džamije u džematu Ozimica, osvanuo 16.4.2022.godine, Medžlis IZ Žepče je izdalo saopćenje za javnost.

“U noći sa petka na subotu, 15./16.4.2022.godine, na zidu harema džamije u džematu Ozimica, MIZ Žepče, osvanuo je grafit uvredljivog i neprimjerenog sadržaja.

Mjesni imam je odmah po saznanju obavijestio glavnog imama MIZ Žepče, te su prijavili slučaj PU Žepče. Pripadnici PU Žepče su izašli na teren, i odmah pokrenuli istražne radnje u cilju pronalaska počinitelja ovoga djela. MIZ Žepče ima puno povjerenje u PU Žepče i istražne organe, i nada se da će počinitelj ili počinitelji ovoga djela vrlo brzo biti pronađeni i dalje procesuirani.

Grafit kod Bošnjaka nije izazvao nikakav strah, ali jeste uznemirenost, pogotovo što se desio u vrijeme blagdana koje ovih dana obilježavaju i muslimani i katolici ovoga kraja. MIZ Žepče osuđuje ovaj čin, te poziva na strpljenje, ustezanje od nepromišljenih i ishitrenih izjava, kako bi olakšali istražnim organima posao pronalaska počinitelja ovoga djela”, navodi se na kraju saopćenja.

Mediji

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes