UAE veličaju Assada: „To je mudri vođa“

518

Otpravnik poslova ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Damasku, Abdulhakim en-Nuajmi, kazao je za Bešara Asada da je mudar lider, te je potvrdio da između Sirije i Emirata postoje snažni i „posebni“ odnosi.

Govoreći jučer na proslavi nacionalnog praznika Emirata u emiratskoj ambasadi u Damasku, Nuajmi je rekao: „Odnosi između Sirije i Emirata su čvrsti, snažni i posebni. Temelje tih odnosa postavio je osnivač države i nadam se da će Sirija uživati u sigurnosti i stabilnosti pod vođstvom mudrog vođe Bešara Asada“

Podsjećanja radi, Emirati su 2011. Godine zatvorili svoju ambasadu u Damasku nakon izbijanja narodnih demonstracija u Siriji, prema kojima se Asadov režim ponio krajnje brutalno, da bi u ratu koji je uslijedio Asadov režim počinio brojne masakre nad civilnim stanovništvom. Ipak, prošle godine u decembru Emirati su odlučili da zaborave stotine hiljada civila koje je pobio Asadov režim i ponovo su otvorile svoju ambasadu u Damasku, uprkos negodovanju sirijske opozicije i nekih međunarodnih krugova.

Izvor: saff.ba