Tahriru-Šam objavio ekskluzivnu najavu za novi propagandni film ”300 dana” (VIDEO)

660

Sirijski džihadski savez Tahriru-Šam putem svoje službene medijske produkcije ”Emdžad” najavio je novi visokokvalitetni propagandni film pod nazivom ”300 dana” koji govori o epskoj bitci u Idlibu koja je vođena od aprila prošle do početka ove godine.

Film govori o zavjeri i zločinima protiv sirijskih muslimana te herojskom otporu i operacijama mudžahida operativne sobe ”Fethul-Mubin” u bitkama za Han-Šejhun, Maraat el-Nu'man i planine Džebelu-Zavije kao i velikoj kontraofanzivi, podržanoj od strane Turske, koja je udarila snažan šamar Rusiji i prisilila sirijski režim na suspenziju svih daljnjih napada na regiju Idliba.

Shodno najavi, film obiluje specijalnim efektima, snimcima ”šehidskih operacija” i obaranja režimskih letjelica, a u njemu se u nekoliko dijelova pojavljuje vođa Tahriru-Šama Ebu Muhammed el-Dževlani i njegov prvi zamjenik Ebu Hassan el-Hamevi, zapovjednik vojnog krila.

”Plamen, zamke, plijen, žrtve, ofanzive.. nisu to samo riječi nego 300 dana borbi tokom kojih su se naši mudžahidi herojski borili”, rekli su aktivisti povezani s HTŠ-om.

Video;

Ummet Press