Sirija: Tahriru-Šam u vojnoj akciji savladao režimske snage kod grada Halepa

Sinoć je Tahriru-Šam (HTŠ), najveća frakcija Operativne sobe Fathul-Mubin čiji zadatak je odbrana slobodnih teritorija sjeverozapadne Sirije, izvela infiltracijski napad na režimsku vojnu tačku zapadno od grada Halepa.

Vojni medij Elam Askari sa sjedištem u Idlibu citirao je vojnog vođu HTŠ-a koji je spomenuo da se jedinica iz brigade “Talha bin Ubejdullah” infiltrirala u režimsku vojnu bazu Hirbet Jadraya, u zapadnom dijelu Halepa.

Vojni vođa je dodao da je u operaciji ubijeno šest pripadnika režima, uništena su dva vojna bunkera dok je zaplijenjena veća količina naoružanja. Vojnici HTŠ-a po povratku iz akcije uspjeli su uništiti režimsku bazu.

Elam Askari je objavio slike i videosnimak operacije, prikazujući neke od mrtvih nusajrija iz Assadovih snaga i oružje koje su ostavili za sobom.

Navodno, operacija dolazi u okviru odmazde za kršenje mirovnog sporazuma od strane Assadovog režima i Rusije. Najnovije kršenje bilo je bombardovanje grada Maarat al-Naasan i gađanje automobila u kojem su bili civili u selu Tadel.

Operativna soba Fethul-Mubin okuplja sve opozicione snage s prostora Idliba, a okosnicu čine Tahriru-Šam i Ahraru-Šam.

Ummet Press

Ummet Press

Komentariši