Sirija: Tahriru-Šam i NLF od sinoć granatiraju režimske i ruske pozicije

0
198

Vjno krilo Tahriru-Šama zajedno s NLF-om sinoć je pokrenulo kampanju odmazde zbog ruskog zračnog udara na vojni kamp Fejleku-Šama (NLF) uslijed čega je poginulo najmanje 78 a ranjeno oko 120 pripadnika te pobunjeničke skupine.

Kapetan Nadži Mustafa pri NLF-u rekao je: “Nacionalni front će odgovoriti. Ovaj ruski zločin za nas nije iznenađujući. Naš odgovor neće biti ograničen na jedan napad nego će se nastaviti u različitim intenzitetima”.

HTŠ i NLF danas su konstantno granatirali položaje Assadove vojske i ruskih plaćenika u mjestima Hazarin, Džubbas, Sarakib, Ebu Ali, Salma, Kafr Nabl i vojnom kampz Džurrin.

Opozicioni izvori rekli su kako je viđen plamen u kampu Džurrin.

HTŠ je potvrdio da je jedan ruski oficir ubijen u granatiranju kampa Duwailah u Latakiji, zatim 3 iranska oficira u Salmi dok je NLF navodećim projektilom pogodio skupinu Assadovih vojnika kod grada Kafr Ruma.

15 režinskih vojnika ubijeno je u artiljerijskom napadu kod grada Kafr Nabl, potvrdio je HTŠ.

Jutros je održan sastanak između NLF-a i turske strane na kojem su vođe NLF-a zatražili podršku bespilotnih letjelica, ali je nisu dobili, nakon čega je pokrenuta kampanja granatiranja koja traje sve do sada.

Ummet Press