17.7 C
Sarajevo
Petak, 27 Maja, 2022

Sirija: Pobunjenici osvojili naselje Huvejz, Assadov režim granatirao osmatračku tačku turske vojske

Združene snage sirijskog džihadskog saveza Tahriru-Šam (HTS) i opozicijskog fronta Džebhetu-Watanija (NLF) oslobodili su Huvejz, ključno naselje koje se nalazi u visoravni El-Ghab, izvijestili su lokalni izvori.

”Počela je vojna akcija na nekoliko mjesta u Hami kako bi se oslobodila područja pod kontrolom Assadovih snaga” objavio je front Džebhetu-Watanija (NLF).

”Brojni pripadnici Assadovih snaga ubijeni su, a ostali su ozlijeđeni uslijed pogotka protutenkovskom raketom na osi Huvejz u zapadnoj Hami”, ističe NLF.

 

Assadove i ruske zračne snage trenutno ludački bombarduju civilne oblasti u Idlibu. Meta su bili gradovi Idlib, Ariha, Maraat al-Nu'man, Han Šejhun i Kafranbel.

U međuvremenu, Assadove snage granatirale su tursku osmatračku tačku br. 10 u Džebelu-Zawiji na jugozapadu Idliba, objavila je agencija Anadolija.

Assadov režim želi prisiliti tursku vojsku da se povuče sa rubova Idliba kako bi se pokrenuo sveopći napad na tu regiju, međutim, Turska je prethodnih dana dodano ojačala tačke i dopremila dodatna oklopna vozila.

Ummet Press

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes