Četvrtak, Decembar 5, 2019
Naslovnica Vijesti Sirija Sirija: Nastavljene borbe na istoku Idliba, pobunjenici ubili visokog Assadovog generala

Sirija: Nastavljene borbe na istoku Idliba, pobunjenici ubili visokog Assadovog generala

Borbe za grad ‘Ajjaz na krajnjem istoku Idliba nastavljene su svega dan nakon što su ga pobunjenici iz redova NLF-a i HTŠ-a osvojili, a Assadove terorističke milicije i ruska vojska su ponovno vratili kontrolu nad selima Rasm el-Ward, Surudž i Istablad, objavili su lokalni izvori.

Assadove milicije pokušale su napredovati i na frontu Mušejrifa, ali su se suočile sa snažnim otporom NLF-a, dok je HTŠ intenzivno granatirao zračnu bazu Ebu Duhur i aerodrom u Hami.

Prema dopisniku mreže Al-Dorar Al-Šamia, pobunjenici su bili u mogućnosti odbiti desetke neprijateljskih napada i uništiti mitraljez 23mm.

Najmanje 96 osoba ubijeno je na sjeverozapadu Sirije u žestokim sukobima u posljednjih 48 sati, saopćila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Agencija AFP navodi kako je došlo do pogoršanja nasilja. Dodaje kako su se u nedjelju mogli vidjeti veliki oblaci dima u regiji Maaret al-Numan nakon zračnih udara na položaje pobunjenika koje su oni nedavno osvojili od režimskih snaga.

Ubijen visoki režimski general u Hami

Sirijski aktivist @QalaatAlMudiq objavio je kako su pobunjenici postigli veliki uspjeh ubivši visokog Assadovog general bojnika koji je zapovijedao zračnim napadima iz Međunarodnog aerodroma u Hami.

@QalaatAlMudiq ističe kako je i još jedan general, šef zapovjednog centra aerodroma, teško ranjen, ali nije otkrio imena.

Napad na aerodrom izveden je naoružanim bespilotnim letjelicama koje pobunjenici sami proizvode. Deseci ovih letjelica u prošlosti su ciljali rusku zračnu bazu Hmejmin u Latakiji.

Ummet Press

 

Must Read

Erdogan: Sastanak ‘četvorke’ u Londonu bio je dobar

Sastanak "četvorke" o situaciji u Siriji sa čelnicima Francuske, Velike Britanije i Njemačke bio je dobar, izjavio je u utorak u Londonu, neposredno nakon sastanka, turski...

Predstavnik SAD-a stigao u Afganistan da pregovara s talibanima

Specijalni američki predstavnik u Afganistanu Zalmay Khalilzad stigao je u Kabul kako bi dao novi poticaj pokušajima dovršetka sukoba u toj državi, susrevši se...

Video: Sirijski pobunjenici artiljerijom razbijaju cijelu skupinu Assadovih snaga

Sirijski pobunjenici iz redova Nacionalno-oslobodilačkog fronta (NLF) objavili su videosnimak razbijanja cijele skupine Assadovih snaga u istočnom predjelu Idliba.Assadove milicije pokušale su se infiltrirati...

UAE veličaju Assada: „To je mudri vođa“

Otpravnik poslova ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Damasku, Abdulhakim en-Nuajmi, kazao je za Bešara Asada da je mudar lider, te je potvrdio da između...

Sirija: Nastavljene borbe na istoku Idliba, pobunjenici ubili visokog Assadovog generala

Borbe za grad 'Ajjaz na krajnjem istoku Idliba nastavljene su svega dan nakon što su ga pobunjenici iz redova NLF-a i HTŠ-a osvojili, a...

POPULARNO ZADNJIH 7 DANA