-5.1 C
Sarajevo
Petak, 14 Januara, 2022

Sedam azerbejdžanskih vojnika poginulo na granici s Armenijom

Izbor urednika

Najmanje sedam azerbejdžanskih vojnika je u utorak poginulo tokom borbenih operacija na azerbejdžansko-armenskoj granici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo je u srijedu navelo da je još 10 vojnika povrijeđeno tokom vojnih operacija.

“Situacija na azerbejdžansko-armenskoj državnoj granici se stabilizovala od večeri 16. novembra. Provokacija i vojni avanturizam koji je Armenija počinila na državnoj granici potpuno su propali…”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo obrane Azerbejdžana ranije je saopštilo da su armenske snage izvele “velike provokacije” na borbena mjesta azerbejdžanske vojske u regijama Kalbajar i Lachin na državnoj granici.

“Azerbejdžanska vojska odmah je izvela hitnu operaciju”, navodi se u saopštenju i dodaje da je kretanje armenskih snaga blokirano, a snage i sredstva oštećena.

U međuvremenu, ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je o graničnim tenzijama s armenskim premijerom Nikolom Pashinyanom.

Odnosi između Armenije i Azerbejdžana problematični su od početka 90-ih godina prošlog vijeka kada je Armenija okupirala Nagorno-Karabah i još sedam susjednih regija koje su suvereni dio teritorije Azerbejdžana.

Tokom 44-dnevnog sukoba koji je počeo krajem septembra prošle godine, Azerbejdžan je oslobodio nekoliko gradova i 300 naselja i sela koje je Armenija ilegalno držala pod okupacijom skoro 30 godina.

AA

Vijesti

More Recipes Like This