-1.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 25 Oktobra, 2021

Saudijska Arabija pozdravlja novu vladu u Afganistanu i želi mir

Saudijska Arabija se nada da će formiranje nove vlade u Afganistanu koju su u srijedu uspostavili talibani pomoći u postizanju stabilnosti i prevladavanju nasilja, rekao je u srijedu ministar vanjskih poslova kraljevstva na ministarskom sastanku posvećenom afganistanskoj krizi.

Princ Faisal bin Farhan također je potvrdio saudijsku podršku “izboru koji afganistanski narod donosi u pogledu budućnosti svoje zemlje, dalje od vanjskog miješanja”, izvijestila je saudijska državna novinska agencija SPA.

Rijad se nada da će formiranje nove afganistanske administracije biti “korak u pravom smjeru ka postizanju sigurnosti i stabilnosti, odbacivanju nasilja i ekstremizma, izgradnji svijetle budućnosti u skladu s tim težnjama”, dodao je.

Ovim je Saudijska Arabija signalizirala mir s talibanima koji su prije dva dana zaprepastili zapadne zemlje postavljanjem džihadskih veterana iz svojih redova na glavne ministarske položaje u novoj vladi, uključujući nekoliko njih koji su poznata meta SAD-a kao što je Siradžuddin Hakkani – novi ministar unutarnjih poslova.

Ummet Press

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes