12 C
Sarajevo
Petak, 30 Septembra, 2022

Rusko ministarstvo odbrane lociralo 30 ukrajinskih vojno-bioloških laboratorija

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije prikazalo je skicu koja prikazuje da se tačno 30 ukrajinskih laboratorija nalazi u 14 naselja koja se bave velikim vojno-biološkim aktivnostima u Ukrajini.

Na skici se vide i dokumenti koje je potpisao zamjenik državnog ministra Kabineta ministara Ukrajine Viktor Bolčuk. Pravni osnov za njihovo potpisivanje bio je sporazum o saradnji u cilju spriječavanja širenja tehnologije i informacija koje bi se mogle koristiti za razvoj biološkog oružja.

U dokumentima se navodi da je finansiranje za period od 2018. do 2020. iznosilo približno 32 miliona dolara. U tekstu dokumenta navodi se da su Sjedinjene Američke Države i njihovi zaposlenici i izvođači oslobođeni obaveze plaćanja poreza ili drugih sličnih dažbina nametnutih na teritoriju Ukrajine.

Takođe, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je u eksperimentima koje su Sjedinjene Američke Države provele u ukrajinskim biološkim laboratorijama u okviru istraživanja u okviru projekta UP-8, u kojem je učestvovalo više od četiri hiljade ljudi, oko 20 ukrajinskih vojnika poginulo u Harkovu. samo u laboratoriji, a još 200 je hospitalizovano.

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes