12 C
Sarajevo
Petak, 30 Septembra, 2022

Ruski zločinac Šamanov govori Dagestancima da će Allah primiti njihove poginule sinove u “raj” (VIDEO)

U proteklih 42 dana ruske agresije na Ukrajinu poginulo je najmanje 100 Dagestanaca. Možemo slobodno reći da su Dagestanci do sada najviše stradali služeći Putinovom režimu u besmislenom ratu protiv Ukrajine. Koliko je njihova situacija teška i besmislena pokazuje i ovaj snimak na kojem se vidi kako ozloglašeni ruski general Šamanov drži predavanje roditeljima i prijateljima poginulih dagestanskih mladića kako će oni ući u raj jer su poginuli u borbi. “Ko god pogine u bitki Allah ga odmah prima u raj, tako je kod muslimana, kod pravoslavaca, jevreja, budista”, poručio je general Šamanov ožalošćeni roditeljima.

General-pukovnik Vladimir Šamanov dobio je odlikovanje Heroja Ruske Federacije za izvođenje učešće u prvom čečenskom ratu 1994. godine. General Šamanov je optužen od organizacija za ljudska prava za ratne zločine koje su počinili vojnici pod njegovom komandom. I pored toga što je poznat kao krvnim kakvaskih muslimana, on danas obilazi porodice poginulih muslimanskih mladića i drži predavanja o odlasku i raj.

General Šamanov sa delegacijom lično je izrazio saučešće rodbini i prijateljima poginulog Magomeda Magomedova koji je poginuo u Ukrajini.

Oni su posjetili Magomedovu porodicu u njihovom rodnom selu Muni, gdje je vojnik sahranjen. Sastali su se sa ocem i poželjeli mu strpljenje i izdržljivost.

Izvor

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes