12 C
Sarajevo
Petak, 30 Septembra, 2022

Ruski medij objavio broj poginulih vojnika u Ukrajini pa izbrisao objavu

Komsomolskaya Pravda, tabloid blizak režimu Vladimira Putina objavio je da je u invaziji na Ukrajinu poginuo 9.861 ruski vojnik, a da ih je povrijeđeno 16.153.

Nekoliko minuta nakon što je objavljena vijest sa brojem ubijenih i povrijeđenih ruskih vojnika, izvršena je izmjena i cifre su izbrisane. Ipak originalna vijest je ostala dostupna na stranici Webarchive .

Također u izbrisanom dijelu izvještaja prenesen je i podatak Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, da je od početka “specijalne operacije” uništeno 96 ruskih aviona, 118 helikoptera i ubijeno 14,7 hiljada ruskih vojnika.

Ovaj tabloid je prenio i objavu iz Ministarstva odbrane Rusije da je u potpunosti uništen “nacionalistički Donbas” bataljon te da je grad Sladkoe opkoljen sa tri strane.

Prema podacima ovog ministarstva, samo u nedjelju je pogođeno 89 ukrajinskih vojnih postrojenja, ukjučujući komandna mjesta, višecjevne bacaće raketa, skladišta oružja i municije, mjesta gdje je koncentrisana vojna oprema. Tvrde i da su srušili sedam ukrajinskih bespilotnih letjelica.

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes