Ruska vojska počinila monstruozan masakr na jugu Idliba (VIDEO)

1046

Avioni koji su poletjeli iz ruske zračne baze Hmejmin u Latakiji danas su u zajedničkoj operaciji s vojskom sirijskog režima počinili monstruozan masakr nad civilima u sirijskom gradiću Maar Shurin na jugu pokrajine Idlib.

U ciljanom bombardovanju urbanog dijela grada stradalo je najmanje 12 civila, dok je Civilna zaštita hospitalizirala 10 osoba. Na videosnimcima koje su objavili medijski aktivisti vide se razbacana spaljena tijela i velika materijalna šteta.

Kao što se može vidjeti na videosnimcima, bombe su pale na područje gdje su se nalazili civili (lokalna tržnica) a ne militanti odnosno vojnici Opozicije.

Cilj napada je jasan: učiniti život sirijskih muslimana nepodnošljivim, kako bi opala podrška pobuni protiv monstruoznog režima u Damasku kojeg sponzorira i brani Iran. Također, ovo je i vid osvete budući da je kopnena vojna ofanziva na Idlib doživjela katastrofalan ishod po sirijski režim koji je za manje od dva mjeseca izgubio gotovo 50 tenkova i oklopnih vozila te čak 700 vojnika.

Ummet Press