U Afganistanu se samo ove sedmice preko 100 vojnika predalo i priključilo talibanima (IEA) i to u više pokrajina, a najveći broj promjene strane zabilježen je u pokrajinama Balkh i Nangarhar.

61 afganistanski marionetski vojnik promijenio je stranu i pridružilo se mudžahidima tokom protekle sedmice u sjevernoj pokrajini Balkh.

25 vojnika promijenila su stranu i pridružila se mudžahidima tijekom posljednjih nekoliko dana u okrugu Pacher Wa Agam u pokrajini Nangarhar.

4 neprijateljska vojnika pridružila su se mudžahidima u okrugu Chamkani na jugoistoku pokrajine Paktia, dok se 5 vojnika pridružilo talibanima u pokrajini Zabul.

U izvještaju iz provincije Ghazni, 3 neprijateljska vojna lica predala su se mudžahidima u okrugu Qarabagh u provinciji Ghazni, dok se 7 vojnika pridružilo mudžahidima u okrugu Nirkh u pokrajini Wardak.

Jedan neprijateljski vojnik pridružio se mudžahidima u okrugu Syed Abad u pokrajini Wardak, dok se policajac pridružio mudžahidima u okrugu Ahmad Khel u pokrajini Paktia.

Slično tome, 1 neprijateljski vojnik pridružio se mudžahidima u okrugu Mardian u sjevernoj provinciji Jowzjan.

2 neprijateljska osoblja pridružila su se mudžahedinima u okrugu Wama u pokrajini Nuristan.

Izvor: El-Emara

Ummet Press