Pogledajte kako Haftar poziva medhalije da ne pokažu milost protiv Tripolija (VIDEO)

1007

Libijski zločinac general Halifa Haftar prošle sedmice posjetio je medhalijske brigade koje ratuju u njegovim redovima, poručujući im da ne pokažu milost u napadima na tripolijske snage (GNA).

Haftar se libijskim medhalijama obratio s ”junačke selefije”, iskazavši im dobrodošlicu i poručivši da ne pokažu nikakve milosti u napadima na pro-islamske tripolijske snage (GNA).

Na videosnimku se vidi veliki broj vojnika i oficira s dugim bradama, koji samo izgledom podsjećaju na selefije, kako pažljivo slušaju šta im njihov velijul-emr govori.

Napomene radi, vođe, učenjaci i pripadnici medhalijeske sekte u Libiji odbili su se boriti protiv Gadafija nazvavši tu borbu fitnom, a zatim su se mobilizirali i podržali Haftara u borbi protiv muslimana Bengazija, Derne i Tripolija.

Sastavni su dio Heftarove vojske (LNA) u kojoj imaju oko 5.000 vojnika te su za njega dali ”stotine šehida”.

O murdžijskoj sekti medhalija, koja se krije pod plaštom ehli sunneta, dovoljno je reći da je to sekta čija se vjera vrti oko toga kako postići zadovoljstvo arapskih i nearapskih vladara, koji su za njih islamski velijul-emri, tj. vladari kojima je obaveza pokoriti se.

Vjersko ubjeđenje medhaija nalaže da se bude pokorno čak i Haftaru – čak i onda kada ovaj tagut naređuje ma'sijet – nepokornost Allahu, grijeh!

Ne vjerujete!? Poslušajte istaknutog medhalijevskog šejha i vođu libijskog ogranka medhalija, koji također uživa i titulu Haftarovog muftije!

Ovaj ološ bez imalo stida tvrdi sljedeće: “Ako bi nam Heftar naredio ma'sijet (grijeh) prema Allahu, kazat ćemo: Čuli smo i pokoravamo se!” (video ispod)

Ummet Press