21 C
Sarajevo
Petak, 1 Jula, 2022

Kuvajt: Pripremamo se za ratno stanje, stvari ne idu u smjeru koji želimo

Marzouq Al-Ghanim, predsjednik kuvajtske Narodne skupštine (parlament), izjavio je kako je situacija u regiji “ozbiljna i da nije ohrabrujuća”, istakavši da su na zatvorenoj sjednici u četvrtak ministri Vlade objasnili zastupnicima kako su spremni za suočavanje s bilo kakvim ratnim stanjem u regiji.

Al-Ghanim je nakon sjednice izjavio novinarima da je na temelju informacija koje je vlada predstavila o stanju u regiji bilo jasno “koliko je naredna faza ozbiljna i osjetljiva, stoga je važno izvršiti pripreme i poduzeti sve mjere predostrožnosti”.

Kazao je kako su ministri objasnili da je “država spremna da se suoči s bilo kakvim ratnim stanjem u regiji, ako do njega dođe”.

Ministarstva su predstavila mjere predostrožnosti, uključujući plan Ministarstva informiranja za podizanje svijesti o važnosti održavanja unutarnje stabilnosti, dodao je.

Na pitanje postoji li mogućnost za rat u regiji, Al-Ghanim je rekao: “Na temelju raspoloživih informacija koje su naveli nadležni ministri ta mogućnost je, nažalost, velika jer stvari ne idu u smjeru koji želimo.”

Agencije

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes