12 C
Sarajevo
Petak, 30 Septembra, 2022

Kadirov poslao poruku Srbima: Nećemo vam zaboraviti dobra djela, braćo!

Vjerni sluga Vladimira Putina, lider unesrećene Čečenije Ramzan Kadirov dao je intervju sa srbijansku agenciju Tanjug. On je je u intervjuu, uz gomilu laži o prošlosti i sadašnjosti Čečenije i Rusije, poručio da Rusija i on lično nikada neće zaboraviti da Srbija, jedina uz Belorusiju, nije uvela sankcije.

Na pitanje kako gleda na činjenicu da Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić, jedini uz Belorusiju, nisu uveli sankcije Rusiji, Kadirov kaže da je to bratski potez.

„Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko primjer su nesebičnog služenja svojoj otadžbini. Oni su nacionalni lideri i istinske patriote svojih zemalja, koji se u svojoj unutrašnjoj i spoljnoj politici rukovode interesima sopstvenog naroda, a ne sankcijskom psihozom anglo-saksonskog svijeta. Naše zemlje povezuju mnogovjekovne bratske veze prijateljstva i saradnje u svim sferama života.

Na kraju, Kadirov je poslao poruku muslimanima koji žive u Srbiji.

„Sa velikim zadovoljstvom prenosim tople pozdrave u svoje i u ime cijelog bratskog čečenskog naroda svim muslimanima u Srbiji. Želim im miran i uspješan život za dobrobit cijele Srbije. Pamtimo i zahvalni smo srpskim muslimanima i svim Srbima na sprovođenju događaja u znak sjećanja na našeg prvog predsjednika, heroja Rusije Ahmat-Hadžija Kadirova. Prošle godine je ova zemlja bila i domaćin međunarodnog okruglog stola posvećenog 70. godišnjici Ahmat-Hadžija. Prošlog ljeta su mi se stanovnici Raške oblasti u Srbiji obratili sa molbom o izgradnji škole za hafize u Novom Pazaru. Između Srbije i Čecenske Republike u sastavu Rusije, uspostavljene su tople prijateljske veze koje namjeravamo da aktivno razvijamo u korist Srbije i naše velike otadžbine – Rusije“, zaključio je Kadirov.

rs.sputniknews.com

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes