12.7 C
Sarajevo
Petak, 30 Septembra, 2022

Izraelski teroristi pred Bajram zatvaraju granični prijelaz iz pojasa Gaze

Izraelske vlasti najavile su danas da će zatvoriti jedini prijelaz za pješake iz pojasa Gaze u Izrael pošto su iz te palestinske enklave navodno ispaljene tri rakete.

“Poslije raketa ispaljenih iz pojasa Gaze u pravcu izraelske teritorije prošle noći odlučeno je da u nedjelju ne bude dozvoljen ulazak u Izrael za trgovce i radnike iz Gaze preko prijelaza Erez”, saopštilo je odjeljenje Ministarstva odbrane Izraela odgovorno za paletinske civilne poslove.

Sinoć su dvije rakete ispaljene iz Gaze na jug Izraela i jedna je pogodila južnu izraelsku teritoriju, a druga je pala u blizini stambene zgrade na sjeveru palestinske teritorije, saopštili su izvori obje strane.

Rano jutros treća raketa je ispaljena na Izrael, saopštila je vojska. Sirene za raketnu uzbunu nisu aktivirane nijednom.

Najnovije raketiranje uslijedilo je poslije sličnih napada u srijedu i četvrtak, dok je izraelska policija proteklih dana upadala u kompleks džamije Al-Aksa u jerusalemskom Starom gradu, uz suzavce i gumene metke koje su ispaljivali prema palestinskim demonstrantima.

Izraelski borbeni avioni su u znak odmazde napali ciljeve u pojasu Gaze poslije ranijih raketnih napada, ali su jutros izraelski zvaničnici, u očitoj želji da spriječe dalje nasilje, odgovorili bolnom ekonomskom mjerom zatvaranjem graničnog prijelaza.

Kako je navedeno o otvaranju prijelaza biće odlučeno u skladu sa procjenom sigurnosne situacije.

IZVOR: AGENCIJE

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes