12.7 C
Sarajevo
Petak, 30 Septembra, 2022

Izraelski premijer Bennett okrivio Netanyahua za totalni neuspjeh protiv Hamasa

Izraelski premijer Naftali Bennett optužio je svog prethodnika Benjamina Netanyahua za neuspjeh protiv palestinskog pokreta Hamas.

Na društvenim mrežama je odgovorio lideru Likuda Netanyahuu, koji je pozvao na ponovno uspostavljanje “desničarske vlade”, nakon što je u ponedjeljak lansirana raketa iz Gaze.

Bennett je kazao da su tokom Netanyahuovog 15-godišnjeg mandata kao premijera “teroristi ispalili 1.300 raketa, izveli 1.500 napada, spalili hiljade hektara zemlje, ubili 238 Izraelaca i ranili 1.700”.

“Naslijeđe koje si ostavio za sobom je Hamas, koji ispaljuje rakete na Jerusalem, napade u Akki i Lutu i Izrael pod paljbom. Bio si neuspješan protiv Hamasa. Ispravljamo tvoje greške”, poručio je Bennett, prenosi Anadolija.

Racija u kompleksu džamije Al-Aksa

Nakon što je u ponedjeljak ispaljena raketa iz Gaze, Netanyahu je izjavio da je Izraelu potrebna nova vlada.

“Moramo uspostaviti snažnu desničarsku vladu, koja će omogućiti mir i sigurnost za građane Izraela”, kazao je bivši izraelski premijer.

Tenzije na palestinskim teritorijama u porastu su od kako su izraelske snage u petak izvršile raciju u kompleksu džamije Al-Aksa, kada su povrijeđene stotine vjernika.

Stotine jevrejskih doseljenika ovih dana ulazi u kompleks Al-Akse pod jakom policijskom zaštitom kako bi proslavili praznik Pesah, koji je počeo u petak.

Izraelska policija raspoređena je oko Starog grada i Al-Akse.

IZVOR: AGENCIJE

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes