-5.1 C
Sarajevo
Petak, 14 Januara, 2022

Čečeni čestitaju Islamskom emiratu Afganistan na velikoj historijskoj pobjedi

Povodom povratka šerijata u Afganistan pobjedom talibana, oglasili su se iz Kavkaskog Emirata, grupe koja još uvijek, iako oslabljeno, djeluje na prostoru Sjevernog Kavkaza te vodi gerilski rat protiv ruske vojske. Proglas je objavio Kavkaz Center i prenosimo ga u cjelosti:

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

U ime mudžahida i muhadžira Čečenije, Emirata Kavkaza, čestitamo Islamskom emiratu Afganistana, mudžahidima i svim muslimanima Afganistana na velikoj, historijskoj pobjedi.

Islamski ummet svjedočio je Allahovoj subhanehu we te'ala milosti prema Njegovim robovima koji se iskreno oslanjaju na Njega, braneći islam, njegovu čast i prestiž, unatoč ogromnim gubicima i prijetnjama najmoćnijih neprijatelja.

Čečenski narod nikada neće zaboraviti da je Afganistan postao prva i jedina islamska država koja je priznala neovisnost Čečenije, te se iskreno raduju uspjehu svoje braće i žele da Islamski emirat Afganistan postane primjer i podrška ummetu.

Danas je Čečenija, kao i cijeli Kavkaz, pod okupacijom Rusije i vlašću njihovih marioneta otpadnika koji su svoju vjeru i čast prodali neprijateljima islama.

Ali naša borba nije gotova. Ona traje već 400 godina i trajat će sve dok je Allah odredio do potpune pobjede i obnove šerijata na našoj zemlji.

I hvala Allahu, Gospodaru svjetova i nebesa.

Ebu Hamza, emir Kavkaskog Emirata

Vilajet Nokhchicho (Čečenija)

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes