5 C
Sarajevo
Četvrtak, 25 Novembra, 2021

Bivši muftija Egipta: Poslanikova džamija je bolja od Kabe i Arša

Ali Juma'a, šef vjerskog odbora u egipatskom Predstavničkom domu i član Vijeća viših učenjaka u Al-Azharu, rekao je da je džamija Poslanika s.a.w.s najbolje mjesto na zemlji, bolje nego bio koje drugo mjesto koje postoji.

Bivši republički muftija, koji je sufijske orijentacije, je svoju tvrdnju opravdao tako što je rekao da se u Poslanikovoj džamiji sada nalazi časni mezar u kojem se nalazi bezgriješno tijelo Poslanika Muhameda a.s, dodajući da je mjesto gdje se nalazi tijelo najboljeg stvorenja najbolje mjesto ikada te da je bolje od Kabe u Mekki i Arša (Prijestolja) Allaha dž.š.

A Juma'a je nastavio: “Ona je bolja od Bekke (Mekke), to je druga džamija od dvije svete džamije. Božiji Poslanik, Allah mu se smilovao, odabrao je njenu lokaciju po dolasku u Medinu kao muhadžir, i učestvovao u njenoj gradnji svojim časnim rukama sa svojim ashabima, neka je Allah zadovoljan njima..”

Dodao je: „Od tog dana džamija obavlja svoju misiju kao istaknuto mjesto ibadeta, škole nauke i znanja i polazne tačke za da'wu, a kraljevi, prinčevi i vladari takmiče se u njenom širenju i povećanju..”

Ummet Press

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes