-5.1 C
Sarajevo
Petak, 14 Januara, 2022

Bivši imam Velike džamije u Meki glumi kauboja u novom holivudskom filmu

Pojavljivanje šejha Adila Al-Kalbanija, bivšeg imama Velike džamije u Meki, u novom holivudskom filmu za promociju festivala zabave u Rijadu, izazvalo je široku kontroverzu na stranicama društvenih mreža u Kraljevini.

Al-Kalbani se pojavio u vojnoj uniformi dok je u videu vodio bitku za čuvenu virtuelnu igru ​​”Field Combat”, koja će biti jedna od atrakcija nastupajućeg festivala u Rijadu.

Ovaj događaj uključuje brojne igre simulacije pucanja s tehnikama inspiriranim pravim praksama gađanja.

Pored Al-Kalbanija, pojavile su se i neke fudbalske zvijezde i umjetnici, poput Muhammada Al-Deayee, Saeeda Al-Owairana i Khaleda Abdel Rahmana.

Al-Kalbanija su napali tviteraši koji su ga optužili da se “iz imama svetinje” preobrazio u klauna i glumca. Oni su također ismijavali Al-Kalbanijevo učešće u promotivnom klipu, očekujući da će u festivalu učestvovati i vijeće Viših učenjaka.

Al-Kabani se očito odlučio okušati u filmskoj karijeri. Al-Kabani je bio određen da predvodi vjernike u teravih namazu 1429. godine po Hidžriu Velikoj džamiji u Meki. Nakon što je završio dužnost, nastavio je raditi kao imam Muhaisin džamije na sjeveroistoku Rijada.

Ummet Press

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes