Bilbordi protiv obilježavanja Nove godine i u Turskoj (FOTO)

Plakati protiv novogodišnjih proslava i igara na sreću okačeni su u mnogim turskim gradovima, posebice u centru grada Van na istoku Turske.

Na plakatima i bilbordima okačenim na mnogim raskrsnicama u centru grada stoji poruka da su proslave Nove godine i igre na sreću zabranjene u islamu.

Plakati koje je potpisala gradska Islamska platforma solidarnosti Van (VİDAP) pozvali su muslimansku javnost da ne slavi Novu godinu te da se kloni igara na sreću.

This slideshow requires JavaScript.

U proglasu VIDAP-a piše ”žalosno je da su se imperijalistički i nevjernički sistemi približili cilju otuđenja muslimana od njihovog pravog identiteta, promjene njihovih životnih stilova, korumpiranja, kontrole i porobljavanja ljudi, i na kraju korumpiranja i uništenja islama i islamskih zajednica.

Zato naš muslimanski narod prema nevjerničkim praznicima pokazuje pažnju koju ne pokazuje ni prema svojim vjerskim praznicima. Iako nije zabilježeno da bilo koji kršćanin čak i čestita naše vjerske praznike, naš narod se takmiči da slavi njihove praznike. Sve to rade kako bi ličili na njih, kite jelke, daju božićne poklone i provode se na masovnim novogodišnjim zabavama i nepristojnim emisijama na televiziji. Alkohol, koji je Allah zabranio, konzumira se u javnosti, čime se manifestuje hadis Allahovog Poslanika ”..kad bi oni ušli u gušterovu rupu, i vi biste u nju ušli.” Upitali su (prisutni): “Allahov Poslaniče, (jesu li to) židovi i kršćani?”; “A ko drugi.”, odgovorio je.

Za razliku od Bošnjaka koji imaju grupu ”Bosanska čast” čiji članovi povampireni noću hodaju ulicama, tražeći tragove sličnih islamskih poruka kako bi ih uništili, Turci još uvijek kaskaju i nemaju grupu ”Turska čast” koja bi činila isto.

Ummet Press

Komentariši