Assadovi oficiri ubijeni nakon neuspjelog napada na frontove u Idlibu

U petak ujutro, u iznenadnom napadu režimskih snaga, ubijeni su oficiri i drugi pripadnici njihovih snaga nakon neuspjelog pokušaja napada na pozicije mdužahida u sjevernom dijelu Idliba.

Napad je uslijedio u kombinaciji s teškim kontinuiranim artiljerijskim granatiranjem, gađajući sela i gradove u blizini kontaktnih linija, unutar takozvane “četvrte zone deeskalacije” u Idlibu i njegovoj okolini.

Vojni izvori iz sirijske opozicije spomenuli su da su dvojica oficira koji su ubijeni bili u rangu prvog potporučnika te da se zovu Fadi Fouad Khaddour, iz sela Ma'an u istočnom selu Hame, i Ghaith Ahmed Haider, iz sela al-Hatria iz pomorske oblasti Tartus. Oni su navodno radili u okviru režimske 25. divizije.

Do žrtava je došlo nakon što su opozicione snage iz operativne sobe ”Fathul-Mubin” odbile pokušaj režimskih snaga da napreduju prema gradiću Maarat al-Naasan, sjeverno od Idliba. Štaviše, teškom artiljerijom su gađali vojne lokacije 25. divizije u gradu Bala u zapadnom dijelu Halepa, što je također dovelo do žrtava na režimskoj strani.

Izvori su naveli da su dvojica oficira, Khaddour i Haider, prije nekoliko dana učestvovali u vazdušnim vojnim vježbama pod nadzorom ruskih oficira u blizini vojnog aerodroma Kweiris u istočnom Halepu.

Ummet Press

Komentariši