5 C
Sarajevo
Srijeda, 21 Septembra, 2022

Apple predstavlja novi MacBook Pro s većim ekranom i modificiranom tastaturom

Ovo će biti prvo veće ažuriranje otkad je MacBook Pro linija redizajnirana prije tri godine, a navodno će Apple preći s 15-inčnog ekrana u 16-inčni ekran veće rezolucije. Ovaj ekran će se vjerovatno dopasti uređivačima video sadržaja i fotografija, igračima i programerima softvera.

Također, nova tastatura dizajnirana je kako bi bila pouzdanija. Neki korisnici MacBook laptope posljednjih godina kritiziraju zbog ljepljivih tipki i žale se na mnoge druge probleme zbog čega je Apple pokrenuo program njene popravke.

Isto tako, zvučnici će biti glasniji. Postojeći 13-inčni model neće se ažurirati.

16-inčni MacBook Pro zamijenit će trenutni 15-inčni model koji košta 2.399 dolara. Novi laptop koštat će približno isto, a očekuje se da će u prodaju stići ove sedmice.

Ove promjene neće biti posljednje za Apple 2019. godine. Prema informacijama insajdera, kompanija Apple planira predstaviti novi Mac Pro desktop računar u decembru.

Uprkos svim naporima Applea da kao svoje primarne proizvode predstave iPad i iPad Pro, Mac je i dalje najprodavaniji proizvod ovog IT diva generirajući oko 25 milijardi dolara godišnjeg prihoda.

MacBook Pro laptop je prijenosni računar najvišeg ranga i razlikuju ga brži procesori i veći ekrani od drugih laptopa. Novi modeli imat će Intelove procesore, a ne Appleove čipove koje planiraju dodati na neke računare već sljedeće godine.

Related Articles

Nove objave

Stay Connected

649LikesLikes