El-Emara – vijesti za 17, 18, i 19. maj

KANDAHAR, 19. maj – Prema izvještajima, u 19:00 sati po lokalnom vremenu, talibani su otvorili vatru na neprijateljske trupe smještene unutar kontrolnog punkta u području Taghri u okrugu Maruf.

Izvori kažu da je punkt potpuno uništen nakon što je ubijeno 18 marioneta, uključujući 4 ključna zapovjednika – zapovjednika Bašira, zapovjednika Munira, zapovjednika Maloka i zapovjednika Mashala.

Nekoliko mudžahida je postiglo šehadet dokom operacije.

FARAH, 18. maj – Izvještaji koji stižu iz grada Faraha navode da je zloglasni neprijateljski zapovjednik ”Tofan” ubijen u zasjedi talibanskih lojalista.

Kasnije te noći, dva neprijateljska kontrolna punkta u području Regi u gradu Farah našle su se na meti napada mudžahida tokom kojih je ubijeno 5 marioneta i ranjeno ih je 6, a od oružja zaplijenjene su dvije puške.

GHOR, 17. maj – Najamni kontrolni punkt koji je bio glavni izvor uznemirenosti civila u Berkhanu, glavnom gradu distrikta Ferozkoh, bio je pod snažnim napadom mudžahida.

Pojedinosti kažu da je punkt pregažen, a stradalo je 6 marioneta, uključujući zapovjednika Abdula Momina i njegovog zamjenika Umera, dok su mudžahidi zarobili još 7 marioneta. U ratni plijen ulaze 3 puške M16, 3 puške M49, 4 mitraljeza PKM, 6 pušaka AK, 12 motocikla, 1 dalekozor, 2 RPG lansera i ostala oprema.

Dva mudžahida također su izgubila život u napadu.

Ummet Press