A šta ćemo s četnicima? Tužilaštvo BiH pokrenulo postupak zbog povika ”Allahu ekber” u Bužimu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo predmet koji se odnosi na bošnjačko obilježavanje 29. godina od akcije “Munja ‘93” održano u Bužimu prošlog mjeseca i povika ”Allahu ekber” koji je očito jako uznemirio političare u RS-u i srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika. Ovu informaciju medijima je potvrdio glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić.

“Formiran je predmet koji je u radu u Tužilaštvu BiH i vrše se provjere. Nakon provedenih provjera bit će donesena tužilačka odluka”, navedeno je iz Tužilaštva

“Zaprimljen je predmet i signiran je u rad tužiocu”, naveo je Kajganić.

Srpski mediji ističu da je ovime, nećete vjerovati, ugrožen suživot te da je srpski narod vidno uznemiren izgledom Bužimljana jer su nosili bijele ratne uniforme i islamska obilježja na čelima.

Tužilaštvo BiH još nije formiralo ni jedan predmet niti izvršilo bilo kakvu provjeru povodom okupljanja četničkog Ravnogorskog pokreta u Višegradu ili četničkih uzvika ”za krst, za krst..”u centru Banja Luke povodom proslavljanja dana RS-a 9. januara (početak genocida nad Bošnjacima).

Mediji/UP

Posted in BiH

Komentariši